De Aventurijn Massage

Intuïtieve/MERmassage

Intuïtievemassage

Of je nu te veel taken en verantwoordelijkheden op je schouders hebt genomen, de druk voelt dat je steeds maar moet presteren, in dubio zit over een belangrijke beslissing of je ergens zorgen over maakt. Het leidt allemaal tot spanning. Vaak zet die spanning zich vast. De een krijgt dan pijnlijke plekken aan de binnenkant van zijn schouderbladen, een ander krijgt hoofdpijn of voelt de spanning in z’n nek als vermoeidheidspijn. Lichaam en geest werken sterk op elkaar in.
Wanneer we teveel van onszelf vragen, zet ons lichaam zich schrap. Door de spieren die verkrampt zijn soepel te maken, ontspannen niet alleen die spieren, maar kun je ook mentaal weer een beetje ontspannen.

Deze vorm van massage wordt beoefend vanuit het hart. Niet vanuit het hoofd. Er wordt niet gemasseerd volgens een vast patroon of een bepaalde methode. De masseur volgt de intuïtie, waarbij gebruik gemaakt wordt van diverse massagetechnieken. Deze intuïtie kan onstaan door de signalen die worden ingegeven in de aanraking met de persoon die de behandeling ontvangt. Ook bepaalde symbolen, of prikkels in het eigen lichaam van de masseur, kunnen signalen zijn waardoor de masseur kiest voor een bepaalde techniek. Met liefde en respect worden de handen gestuurd vanuit die intuïtie.

Ze geven met souplesse de juiste kracht en energie waar het nodig is.

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam, door de massage wordt er diep contact gemaakt met het hele lichaam. Dat kan een stevige maar ook een z eer zachte massage zijn. De energiebanen worden geactiveerd en de bloedcirculatie en organen gestimuleerd. Hierdoor heeft de massage een helende én "heel makende" werking.

M.E.R. massage

Dit is een energetische en ontspannende massage.
Ons lichaam bevat zogenaamde meridianen, energiebanen die de verschillende stelsels in ons lichaam verbinden. Volgens deze banen wordt het lichaam met lichte strijkingen behandeld gevolgd door een aantal drukpunten. Ook wordt er door middel van lichte knedingen aandacht besteed aan de doorbloeding van de spieren.
De massage bestrijkt zowel de voor- als de achterzijde van het lichaam en maakt het ons door de lichte technieken mogelijk bewust met onze lichamelijke en geestelijke ontspanning bezig te zijn.
Deze ontspanningsmassage is gebaseerd op het totale menselijke lichaam met zijn verschillende systemen

Goed voor licaam èn geest
Na een goede massage lijkt alles weer door te stromen. Wat blokkeerde komt weer in beweging. Zelfs niet verwerkte emoties kunnen door massage loskomen. Zo werkt massage gunstig op lichaam, geest en gevoel.